Fra svensk pølseret til romantisk du-og-jeg-middag
Hvad vil du helst bruge tiden på, når du har inviteret din søde kæreste på et måltid mad? At stresse rundt på (for dyre) indkøb og svede i køkkenet – eller på bare at glæde dig?
Maria Christiansen
Skribent
Hvem siger, at en romantisk middag skal være noget med eksklusiv kokkekunst, østers og champagne? En af verdens mest hjertesmeltende middage er bleg spaghetti med kødboller, der ligner dem fra Ikea. Nemlig retten fra filmen om Lady og Vagabonden. Vi iler med at bringe forslag til middagsretter, der kan trylles ud af køleskabets rester, og sådan en er fx. den navnkundige svenske pølseret. Det siges, den fik sit navn af en dansk mor, som på familiens sidste feriedag i et svensk udlejningshus ville tømme køleskabet, før turen gik hjem. Tilovers havde hun en pakke grillpølser og nogle kolde kartofler samt et par løg, og det biksede hun sammen. Da børnene spurgte, hvad de skulle spise, svarede hun – for at det ikke skulle lyde alt for kedeligt – Svensk Pølseret!
Svensk Pølseret – ingredienser til to personer:
1 løg (tomat-størrelse)
En spiseskefuld smør eller et skvat olie
4 wiener/grill-pølser, ca. 200-300 gram
Et halvt kilo kolde, kogte kartofler, helst kogt dagen i forvejen
1 spsk koncentreret tomatpuré
ca. 1-2 dl mælk eller fløde
salt og peber og lidt paprika
Hakket persille, purløg, ruccula eller andet grønt
Tilbehør: Ketchup og syltede agurker
Klar det på under en halv time:
Hak løget og svits det gyldent i smørret i en sortér-pande. Skær pølserne i skiver. De bliver pænest, hvis du skærer dem på skrå. De kolde kartofler skal også skives. Steg pølserne hurtigt – drys evt. en smule paprika over og skru ned for varmen. Tilsæt tomatpuré samt mælk eller fløde – hvad, du nu har – samt salt og peber. Vend kartoflerne i retten uden at ødelægge dem for meget. Måske skal du tilsætte en anelse mere fløde, hvis retten virker tør. Ellers er den færdig efter fem minutter, og du skal blot drysse rigeligt grønt på toppen. Servér i panden – og velbekomme til jer!
Hvem siger, at en romantisk middag skal være noget med eksklusiv kokkekunst, østers og champagne? En af verdens mest hjertesmeltende middage er bleg spaghetti med kødboller, der ligner dem fra Ikea. Nemlig retten fra filmen om Lady og Vagabonden. Vi iler med at bringe forslag til middagsretter, der kan trylles ud af køleskabets rester, og sådan en er fx. den navnkundige svenske pølseret. Det siges, den fik sit navn af en dansk mor, som på familiens sidste feriedag i et svensk udlejningshus ville tømme køleskabet, før turen gik hjem. Tilovers havde hun en pakke grillpølser og nogle kolde kartofler samt et par løg, og det biksede hun sammen. Da børnene spurgte, hvad de skulle spise, svarede hun – for at det ikke skulle lyde alt for kedeligt – Svensk Pølseret!
Svensk Pølseret – ingredienser til to personer:
1 løg (tomat-størrelse)
En spiseskefuld smør eller et skvat olie
4 wiener/grill-pølser, ca. 200-300 gram
Et halvt kilo kolde, kogte kartofler, helst kogt dagen i forvejen
1 spsk koncentreret tomatpuré
ca. 1-2 dl mælk eller fløde
salt og peber og lidt paprika
Hakket persille, purløg, ruccula eller andet grønt
Tilbehør: Ketchup og syltede agurker
Klar det på under en halv time:
Hak løget og svits det gyldent i smørret i en sortér-pande. Skær pølserne i skiver. De bliver pænest, hvis du skærer dem på skrå. De kolde kartofler skal også skives. Steg pølserne hurtigt – drys evt. en smule paprika over og skru ned for varmen. Tilsæt tomatpuré samt mælk eller fløde – hvad, du nu har – samt salt og peber. Vend kartoflerne i retten uden at ødelægge dem for meget. Måske skal du tilsætte en anelse mere fløde, hvis retten virker tør. Ellers er den færdig efter fem minutter, og du skal blot drysse rigeligt grønt på toppen. Servér i panden – og velbekomme til jer!
Hvem siger, at en romantisk middag skal være noget med eksklusiv kokkekunst, østers og champagne? En af verdens mest hjertesmeltende middage er bleg spaghetti med kødboller, der ligner dem fra Ikea. Nemlig retten fra filmen om Lady og Vagabonden. Vi iler med at bringe forslag til middagsretter, der kan trylles ud af køleskabets rester, og sådan en er fx. den navnkundige svenske pølseret. Det siges, den fik sit navn af en dansk mor, som på familiens sidste feriedag i et svensk udlejningshus ville tømme køleskabet, før turen gik hjem. Tilovers havde hun en pakke grillpølser og nogle kolde kartofler samt et par løg, og det biksede hun sammen. Da børnene spurgte, hvad de skulle spise, svarede hun – for at det ikke skulle lyde alt for kedeligt – Svensk Pølseret!
Svensk Pølseret – ingredienser til to personer:
1 løg (tomat-størrelse)
En spiseskefuld smør eller et skvat olie
4 wiener/grill-pølser, ca. 200-300 gram
Et halvt kilo kolde, kogte kartofler, helst kogt dagen i forvejen
1 spsk koncentreret tomatpuré
ca. 1-2 dl mælk eller fløde
salt og peber og lidt paprika
Hakket persille, purløg, ruccula eller andet grønt
Tilbehør: Ketchup og syltede agurker
Klar det på under en halv time:
Hak løget og svits det gyldent i smørret i en sortér-pande. Skær pølserne i skiver. De bliver pænest, hvis du skærer dem på skrå. De kolde kartofler skal også skives. Steg pølserne hurtigt – drys evt. en smule paprika over og skru ned for varmen. Tilsæt tomatpuré samt mælk eller fløde – hvad, du nu har – samt salt og peber. Vend kartoflerne i retten uden at ødelægge dem for meget. Måske skal du tilsætte en anelse mere fløde, hvis retten virker tør. Ellers er den færdig efter fem minutter, og du skal blot drysse rigeligt grønt på toppen. Servér i panden – og velbekomme til jer!
Genveje
Har du brug for hjælp?
© 1999 — 2024 Babel ApS
Genveje
Har du brug for hjælp?
© 1999 — 2024 Babel ApS
© 1999 — 2024 Babel ApS